10 Toes of the World

oktober 4, 2009

Na ‘Lissabon’ nog minder informatie over Brussel?

Met het Verdrag van Lissabon neemt de Europese Unie straks nog meer beslissingen die het leven van de  burgers beïnvloeden. Niet Den Haag, maar Brussel, Luxemburg en Straatsburg zijn de plekken waar het gebeurt. Daar immers sleutelen ambtenaren en politici uit de 27 lidstaten van de Europese Unie aan wetgeving.

EuropaWebsite_AdministratieEU

Dat gebeurt voornamelijk in besloten bijeenkomsten. Al dat overleg levert bij voortduring verslagen, rapporten en besluiten over wetgeving op. Al die stadia kunnen nieuws bevatten.
Honderden journalisten uit de hele wereld zijn geaccrediteerd bij de Europese instellingen. Ze bezoeken persconferenties en hun mailbox loopt de hele dag vol. Plannen, voorstellen, reacties op voorstellen, verslagen van vergaderingen, besluiten, het houdt nooit op.

Speurtocht
Maar journalisten zitten er niet bij als de ministers, staatssecretarissen en ambtenaren uit de lidstaten aan het werk zijn. Zelfs het overleg dat de leden van het Europees Parlement voeren is niet altijd openbaar. Ook de persbriefings die aan de lopende band plaatshebben,  geven maar een deel van de werkelijkheid weer. Om echt te weten wat er speelt, is een tijdrovende speurtocht nodig.

Bron: Elsevier

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: