10 Toes of the World

september 19, 2009

9/11: Press For Truth – Nederlands ondertiteld

Sommigen opperen een bezwaar tegen 9/11 documentaires, dat ze zo technisch zijn. Maar deze documentaire laat een heel andere kant van het verhaal zien. Vier weduwen van slachtoffers van 11 september komen samen om te rouwen over het verlies van hun mannen. Maar in dat rouwproces komen vragen boven, waarop ze een antwoord willen. Hun strijd om een officieel onderzoek is wekelijk indrukwekkend.

Press-for-Truth

9/11: Press for Truth

En de manier waarop de regering van de VS eerst tegenstribbelt, om daarna te komen met een uiterst onbevredigend rapport, dat maakt deze regering op zijn minst verdacht! De menselijke kant van 11 september is dat het een moord was op ongeveer 3000 onschuldige burgers en de levens van de nabestaanden op hun grondvesten zijn geschud.

En de moordenaars zijn nog altijd niet gepakt! of dacht je dat die nu nog steeds zonder enige vorm van proces vastzitten in Guantanamo Bay? Osama bin Laden wordt voor de aanslagen van 11 september zelfs niet gezocht..

De Film:

Press for Truth:

Het verhaal van vier nabestaande weduwen uit New Jersey die de waarheid boven water willen halen en ook gehoord zijn voor de 9/11 Commission Report. In het rapport werden hun vragen slechts gedeeltelijk beantwoord en kwamen ze veel leugens en verzwijgingen tegen. Het rapport riep veel meer vragen op, dan dat er beantwoord werden. In eerste instantie had de commissie zelfs geen inzage in bewijsmateriaal van het Witte Huis, maar na aandringen mochten slechts twee van de negen commissie-leden het inzien, onder voorwaarde dat het niet gebruikt zou worden en onder volledige geheimhouding.

Na veel tegenzin gaf George Bush toe om gehoord te worden: achter gesloten deuren, niet onder ede en samen met Dick Cheney. Ieder ander werd publiekelijk en onder ede gehoord! Vele getuigen werden gehoord, maar over de belangrijke getuigenis van William Rodriquez werd in het 9/11 Commission Report met geen woord gerept! De 9/11 Commisson moest het doen met een budget van slechts 3 miljoen dollar, terwijl het Monica Lewinsky ‘schandaal’ 100 miljoen dollar heeft gekost en het onderzoek naar de laatste Space Shuttle ramp 50 miljoen dollar. Na veel aandringen werd het budget later verhoogd naar een schamele 14 miljoen dollar. Opmerkelijk!

In deze indrukwekkende documentaire wordt verder door een bekende 9/11 onderzoeker de samenwerking aangetoond tussen de CIA, de ISI (Pakistaanse geheime dienst) en Al Qaida, bij de voorbereiding en uitvoering van de aanslagen op 9/11. Ook het (laten) ontsnappen van Al Qaida- en Taliban-strijders en Osama bin Laden vanuit Afghanistan naar Pakistan eind 2001, komt zeer uitvoerig aan de orde!

Bron: Mosterd na de Media

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: