10 Toes of the World

september 15, 2009

De dood van president Kennedy

President Kennedy is vermoord op 22 november 1963 in de stad Dallas.

John F. Kennedy

Complottheorieen hierover zijn erg populair. Slechts 17 tot 22 procent van de Amerikaanse bevolking gelooft nog het officiële standpunt. Dit komt mede doordat het officiële onderzoeksteam tal van aanwijzingen heeft genegeerd en is vergeten. Ook moest het onderzoek binnen één jaar af zijn waardoor er een enorme tijdsdruk op stond. Het officiële onderzoeksrapport bevat daardoor veel onjuistheden en tegenstrijdigheden.

Veel van de officiële documenten heeft het onderzoeksteam niet in handen kunnen krijgen omdat dit staatsgeheimen zijn. Een reden voor de complottheorieën is de kogel die werd teruggevonden zonder één krasje erop, terwijl de kogel twee keer Kennedy raakte en daarna ook nog Connally.

Er gaan geruchten dat (toenmalig) vice-president Johnson achter de moord op Kennedy zit. Dit omdat er speculaties zijn over dat Kennedy niet verder wilde met Johnson als vice-president. Johnson was op dat moment al verwikkeld in verschillende schandalen, de onderzoeken hiernaar zijn stopgezet toen Johnson president werd.

Ook worden de CIA en de FBI verdacht van de moord op Kennedy. De mensen die dit geloven hebben hier verschillende redenen voor, onder andere dat Kennedy alle militairen uit Vietnam wilde halen, dit wilde de CIA niet hebben.

Deed hij het?

Of deed hij het niet?


Bekijk ook: WNTube

Bron: Van alle kanten

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: