10 Toes of the World

september 9, 2009

DARPA ontwikkelt de vermorzelaar: ‘The Crusher’

Het Pentagon’ s Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) (die u een klein ding zoals Internet bracht), heeft bijna het werk beëindigd aangaande de Crusher (de Vermorzelaar), een zes-wielige robot dat rijdt door en over greppels, muren, stromen, andere voertuigen en bijna alles wat in zijn weg staat.

The Crusher from DARPA

‘The Crusher’ van DARPA

” Dit voertuig kan gaan in  plaatsen waar, als u in een Humvee volgde, je eruit zou komen met ruggegraatsverwondingen. “ zei Stephen Welby, directeur van DARPA’ s Tactische Bureau voor Technologie, vertelde de militair-georiënteerde krant van ‘Stars and Stripes’. ” Gewoonlijk zijn voertuigen bedoeld om mensen te beschermen. Hier hoeven we ons er geen zorgen over te maken.”

DARPA

DARPA

De grote bruut weegt bijna 7 ton, heeft een topsnelheid van ongeveer 25 M/pH (40 Km/U) en is ontworpen om totaal autonoom te zijn – het heeft geen aparte bestuurders nodig die terug naar de basis aan het stuur moeten draaien, alhoewel het met afstand bestuurd kan worden indien nodig.

Pas op de ‘Crusher’, het commando te geven om van het ene punt naar het andere te gaan en het zal zijn GPS sensors gebruiken en interne kaarten om een route in kaart te brengen, afwijkend van recht en smal wanneer geconfronteerd door door obstakels van 2 meter hoog of diep.

” Dit zou gebruikt kunnen worden als verkenner, of een snelle-reactie assistentie voertuig”, vertelde Welby aan ‘Stars and Stripes’. ” Met bestaande camera’s die we erop geplaatst hebben, is dit voertuig in staat om konijnen te zien op lange afstanden, en vijandelijke troepen van 4 kilometer afstand. Veronderstel dat deze verzonden wordt naar een kruispunt en men deze daar laat staan om te volgen wat er gebeurt voor dagen of voor weken”.

Wel heel verrassend, Crusher’s motor is genomen van een Volkswagen Jetta diesel. Zijn testers “reden” het met controllers voor race video-games. Een gehackte Apple iPhone geeft updates van afstand van Crusher’s interne diagnostiek. En een standaard Xbox 360 controller heft de antennemast, draait de camera’s en, gegeven de situatie, vuurt de wapens.

“Militairen kunnen definitief deze ‘Halo’ vaardigheden omzetten tot goed gebruik”, grapte Welby.

De technologie, inclusief de software dat de robot bestuurt met kleine menselijke interventie, wordt verwacht de sleutel te zijn in de toekomstige projecten.

Bron: Wikipedia

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: