10 Toes of the World

mei 23, 2009

Machtsvertoon en propoganda door Nederlandse overheid

Door: Otto Beaujon

Arme Karst, stakker die in één week meer aandacht heeft gekregen dan waar hij een leven lang naar gesnakt.heeft. Er is al een genoeg over geschreven. Maar zijn wanhoopsdaad kwam als een geschenk uit de hemel voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding: een prachtmoment om onze nationale angst voor terreur weer eens wat op te krikken.

Propaganda

Vragen? Geen vragen!

En de angst er in te houden, dat doe je met twee dingen: machtsvertoon en propaganda. Maar liefst 250 rechercheurs, zeiden ze, werden er op de zaak gezet om te onderzoeken of er geheime banden met Al Qaida waren. Toen de Koningin daags nadien een concert aan de Amstel bijwoonde, zaten er scherpschutters op de daken en stonden er negentien pantservoertuigen met draaiende motor paraat, alsof we nog in het stoomtijdperk leven en het starten van een motor nog twintig minuten opwarmtijd kost.

De potsierlijke veiligheidsmaatregel konden we later in de week met eigen ogen op de televisie zien: kikvorsmannen met zwarte rubberen zwemvliezen in de vijver voor theater Orpheus in Apeldoorn, waar de Koningin de rouwdienst bijwoonde. Het water was maar een halve meter diep en glashelder.

Terrorisme, zo wil onze regering, moeten wij goed in onze oren knopen als de aller-, allergrootste bedreiging van de mensheid, de erfvijand zogezegd. Nu zijn er sinds de dood van Theo van Gogh (als je dat een daad van terrorisme wilt noemen) inmiddels driduizend Nederlanders omgekomen in het dagelijks verkeer, maar het verkeer is geen interessante erfvijand, want tastbaar en zichtbaar.

Vroeger kreeg je angst ingeprent voor de duivel, het vagevuur, de toornige God, Blofeld of dr. No. Wat zij allen gemeen hebben, is dat niemand ze ooit in het echt gezien en een hand gegeven hebben. Niet voor niks mochten er in diverse oude godsdienst geen tekeningen, afbeeldingen of gesneden beelden van de oppergod gemaakt worden: het bewijs is het einde van het geloof.

Wanneer er teveel mensen zijn die zich niet meer bang laten maken door de oude duivels, zoekt de overheid steeds iets nieuws: het communisme, de atoombom (weet u het nog: een sloopje Hollandse spliterwten en een teil water onder de keldertrap, tegen de atoomaanval? In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kreeg elke woning een schuilkelder).

Nu beweert de reclame van het Ministerie van Gehoorzaamheid dat er 200.000 professionals waken tegen het terrorisme, met Bin Laden als onvindbaar opperhoofd. Maar beste lezer; laat je niks wijsmaken, ook Sinterklaas bestaat niet.

Bron: onbekend

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: