10 Toes of the World

mei 6, 2009

Libertas blij met steun Jan Marijnissen

“De SP stelt haar kennis en ervaring beschikbaar aan de Ieren die oproepen het Europese Verdrag af te wijzen”, schrijft Jan Marijnissen, het boegbeeld van de SP, op zijn weblog bij de NOS. De pan-Europese partij Libertas was de motor achter het eerste Ierse “NEE” tegen het verdrag van Lissabon.

No to Lisbon
“Nee” tegen Lissabon

Na het keiharde “NEE” van de Ieren, drukt de Ierse regering een tweede referendum over hetzelfde verdrag door om alsnog een “JA” te krijgen van het Ierse volk. De Europese Unie subsidieert voor 180 miljoen euro de Ierse “JA”-campagne.

Misbruik van belastinggeld

“De SP vindt dit misbruik van Europees belastinggeld en wil daarom het nee-kamp steunen”, schrijft Marijnissen verder. Libertas, met als Nederlandse lijsttrekker Eline van den Broek, is blij met deze steun uit onverwachte hoek. Van den Broek: ,,In 2005 stond ik ook al op de barricade met de SP. Wij hebben niet dezelfde gedachte over hoe Europa eruit zou moeten zien, maar we zijn het wel eens dat die Grondwet er nooit mag komen.”

Waar de SP zich wil terugtrekken uit Europa, wil Libertas meer invloed van burgers op Europa. Van den Broek: “De SP wil terug naar de tijd dat je je paspoort mee moest nemen als je naar Frankrijk op vakantie ging. Lekker twee uur wachten voor de douane.” Volgens de Nederlandse Libertas-lijsttrekker is de Europese Unie één van de meest succesvolle na-oorlogse projecten, maar is de macht de afgelopen jaren gegrepen door Brusselse bureaucraten. “Deze bureaucraten breiden met het Verdrag van Lissabon hun macht nog verder uit, ten koste van de inspraak van de burgers en de democratie”, zegt Van den Broek.

Macht terug naar de burgers

Libertas wil de macht teruggeven aan de burgers. Zij moeten, door hun stem uit te brengen, hun mening kunnen geven over de wetten en het beleid van Europa. Geen achterkamertjespolitiek meer, geen ongekozen ambtenaren die de wetten bepalen. Via referenda en verkiezingen spreken de burgers zich bindend uit. “Wij willen optreden tegen de politieke elite die ons verdragen door de strot douwen”, licht Van den Broek toe. “Het is prettig om daarin medestanders te vinden – ook als die van de SP komen, een partij die ideologisch ver van Libertas af ligt.”

Meer weten over Libertas? Surf naar Libertas.eu en help ons Europa terug te geven aan de burgers.

Bron: Libertas

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: