10 Toes of the World

april 21, 2009

Ahmadinejad tart het Westen op VN-top in Zwitserland

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft het verstandige besluit genomen om de conferentie van de Verenigde Naties over racisme te boycotten. De conferentie, die gisteren van start ging, is nu al ontaard in een keiharde aanval van militante islamitische landen op Israël en westerse landen.

Mahmoed Ahmadinejad

De Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad op de VN-top in Zwitserland

Voorafgaand aan deze VN-top wezen alle signalen al op een schandelijke vertoning. De slotverklaring die in voorbereiding was vertoonde ernstige manco’s. Zo wordt de schending van mensenrechten goedgepraat onder het mom van religie. Ook is de vrijheid van meningsuiting voor een aantal landen ondergeschikt aan religie. En als klap op de vuurpijl willen moslimlanden Israël brandmerken als racistisch. Natuurlijk heeft minister Verhagen gelijk als hij een boycot instelt tegen een conferentie die in zo’n sfeer zal verlopen.

Verhagen zit in het goede gezelschap van landen als de VS, Duitsland en Australië. Helaas is het verloop van de eerste conferentiedag het bewijs dat de boycot terecht is. De Iraanse president heeft de VN-top misbruikt voor een volstrekt doorgeslagen aanval op Israël en het Westen.

Het is triest dat het zo verloopt. Racisme is een internationaal probleem. De broodnodige aanpak van racisme verdient een beter platform dan een bij voorbaat mislukte conferentie die wordt misbruikt voor politiek  modder gooien.

Bron: De Telegraaf (21 april 2009)

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: