10 Toes of the World

april 19, 2009

Verhagen boycot VN-top

door: Herman Stam

DEN HAAG –  Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) weigert morgen in het vliegtuig te stappen om de antiracismeconferentie van de Verenigde Naties bij te wonen in Genève. De bewindsman ligt in de clinch met een aantal islamitische landen over de slotverklaring die uitgesproken moet worden. De moslimlanden zouden de top misbruiken voor politieke doeleinden en onnodige aanvallen op het Westen.

Minister Verhagen

Minister Verhagen

De afgelopen weken heeft Verhagen stevig onderhandeld om alsnog tot een aanvaardbare slotverklaring te komen, maar nu ziet hij geen andere uitweg meer dan een boycot. Het wegblijven bij een VN-top wordt in diplomatieke kringen gezien als een zwaar middel.

“Een aantal landen die zelf nog heel wat te doen hebben op het gebied van mensenrechten, misbruikt de top om religie boven de rechten van de mens te stellen en de vrijheid van meningsuiting onnodig in te perken, discriminatie op grond van seksuele geaardheid te negeren, en impliciet Israël als enige land in de beklaagdenbank te zetten”, laat een teleurgestelde Verhagen weten zonder landen bij naam te noemen. Ingewijden melden echter dat onder andere Iran een van de boosdoeners is.

Londen wel

In tegenstelling tot onder meer Nederland en de Verenigde Staten stuurt Groot-Brittannië wel een delegatie naar de VN-conferentie over racisme in het Zwitserse Genève. Dat heeft een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag laten weten.

Bron: De Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: