10 Toes of the World

april 4, 2009

Wereldregering komt eraan

Wereldbank President en Bilderberger Robert Zoellick gaf in de vooravond van de G20 openlijk toe dat er plannen zijn om een globale regering op te zetten.

Wereldregering

één Wereldregering

Zoellick sprak over de agenda om niet alleen fianciering, maar ook macht te geven aan de internationale organisaties, over de rug van de financiele crisis. Zoellick stelde “If leaders are serious about creating new global responsibilities or governance, let them start by modernising multilateralism to empower the WTO, the IMF, and the World Bank Group to monitor national policies.”

Eerder berichtte de Financial Times al dat de term “governance” en andere eufemismen gebruikt worden om zo te voorkomen dat het volk gealarmeerd wordt. In andere woorden zegt Zoellick hier: geef globale instituties de macht om nationaal beleid te reguleren als deel van het creëren van een globale regering.

Robert Zoellick - Wereldbank

Robert Zoellick van de Wereldbank

Wat Zoellick hier uiteenzet is in wezen het einde van nationale soevereiniteit en de herindeling van de nationale regeringen als loutere ondergeschikten aan een wereldwijde autoriteit

Leuk om erbij te vermelden, is dat Zoellick voormalig Executive Vice President van Fannie Mae en adviseur van Goldman Sachs is geweest en nauw betrokken was bij het Enron-schandaal en het schandaal van de Amerikaanse verkiezingen in 2000. Hij was ook één van de ondertekenaars van het Project for a New American Century document dat pleitte voor de invasie in Irak, als onderdeel van de uitvoering van een wreed wereldrijk in 1998. Hij werd later “foreign policy advisor” van George W. Bush.

Zoals te verwachten is Zoellick lid van de Council on Foreign Relations en de Trilateral Comission. Hij heeft ook deelgenomen aan de jaarlijkse Bilderberg-conferenties in 1991, 2003, 2006 en 2007.

Ondertussen is Gordon Brown al bezig met het promoten van een Nieuwe Wereldorde bij China. De Guardian berichtte: “Brown will hold talks with Hu Jintao, China’s president, following discussions with Barack Obama, amid signs that developing countries see the G20 summit as a chance to impose a new world order and end the era of Anglo-European dominance.”

De focus van de G20 top zal liggen op het voorstel om de dollar te vervangen met een nieuwe globale munteenheid. De IMF en de Verenigde Naties gaven beide al aan dat zij achter het idee van een nieuwe wereld reservemunt staan. Ook Timoty Geither vertelde de CFR globalisten dat hij open stond voor het idee.

China en Rusland gaven eerder ook al aan dat zij achter het idee van een nieuwe “wereld reservemunt” staan.

Brown heeft al meerdere malen aangegeven dat hij pleit voor globale regulatie van het financiele systeem als een middel voor “global governance”. Gisteren riep hij wederom in z’n speech bij de St Paul’s Cathedral in Londen om een nieuwe “global society”.

Bron: Teapacks

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: