10 Toes of the World

maart 26, 2009

Na Amerika krijgt ook Engeland een burger “leger” van 60.000 personen

Duizenden van de Britse werknemers worden opgeleid om te helpen reageren op een toekomstige terroristische aanval als onderdeel van een bijgewerkte anti-terreur-strategie, meld de minister Jacqui Smith in deze video van de BBC.

jacqui-smith

Jacqui Smith kan of wil een beschrijving van een Terrorist niet geven.


Minister van Binnenlandse Zaken Jacqui Smith zei dat winkel en hotel werknemers (60.000)  op dit moment worden opgeleid met kennis hoe men kan omgaan met een terroristisch incident.

De bijgewerkte aanpak, gericht op het aanpakken van onmiddellijke terroristische dreigingen en de oorzaken van extremisme, zou de meest uitgebreide in de wereld zijn, meld ze.

Premier Gordon Brown zei dat het publiek “te allen tijde waakzaam moet blijven” en voegt daar bij: “We hebben tienduizenden mannen en vrouwen in Groot-Brittannië – van bewakers tot winkel bedienden – welke inmiddels zijn opgeleid en uitgerust om om te gaan met een incident en weten waar op te letten als mensen weg gaan voor hun dagelijkse activiteiten en in druk bezochte plaatsen zoals stations, luchthavens, winkelcentra en sportterreinen. ”

Minister van Binnenlandse Zaken Jacqui Smith zei dat de herziene terreur maatregelen – bekend als Contest Twee – zou zorgen voor “een complete strategie tegen de terreur”.

“Waar we volledig duidelijk over zijn is dat als het gaat om de dreiging van terrorisme, dat we het dan serieus nemen. Naast de 60.000 mensen die we nu de opleiding ‘tot reageren op een terroristische dreiging, o.a. uit onze winkel centra en onze hotels’ hebben we dit in combinatie met de 3000 politiemensen welke nu werken aan “counterterror” en hebben we steun van de internationale partners.

“Dit is niet meer iets wat je kunt doen achter gesloten deuren en in het geheim.” Aldus de Minister.

Bron: We Are Change Holland

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: