10 Toes of the World

maart 17, 2009

Afgevaardigde VN-Raad voor de Mensenrechten wil nieuw 9/11-onderzoek

Richard Falk, professor in internationaal recht aan de Princeton Universiteit, deskundige in mensenrechten en lid van de pas gevormde VN-Raad voor de Mensenrechten pleit voor een nieuw onderzoek naar de aanslagen van 11 september 2001.

911truthactivist

911 Truth-activist

“Het is misschien waar dat vooral de neoconservatieven dachten dat er iets moest gebeuren die de Amerikaanse burger zou wakker schudden. Of zij betrokken zijn bij de feiten is een vraag waarover wij op dit moment geen definitieve conclusie kunnen formuleren,” aldus Falk.
“Het enige dat we momenteel kunnen verkondigen is dat er een grond van verdenking bestaat. Er zou een officieel onderzoek moeten komen; ene van het soort dat de 9/11 Commissie niet heeft ondernomen.”

Falk sloot eerder het voorwoord af in een boek van Professor David Ray Griffin The New Pearl Harbor, waarin de theoloog een overzicht opmaakt van de onverklaarde facetten die het 9/11 dossier omringen en ook de inconsistentie, aanwezig in de officiële overheidsversie over de aanslagen, aan de kaak stelt.

Vorig maand deelde Japans lid van het Parlement Yukihisa Fujita mee dat een potentieel nieuw onderzoek over de 9/11 aanslagen door individuen binnen de VN kan worden gecoördineerd.

De New York Sun rapporteert dat voormalig VN ambassadeur John Bolton, over de recente benoeming van Falk en de vraag voor een nieuw 9/11 onderzoek, zijn commentaar verschafte: “Dit is precies de reden waarom wij tegen de nieuwe VN-Raad voor de Mensenrechten stemden.“

Bolton is duidelijk ongerust dat er binnen de raad andere ambtenaren zoals Falk over de wettelijke deskundigheid beschikken om oorlogsmisdaden te herkennen en er iets tegen te ondernemen.

Beschikt de VN-Raad voor de Mensenrechten over een significante invloed op de rest van de VN om zo een (wereldwijd) verzoek voor een nieuw 9/11 onderzoek te bekrachtigen?

Richard Falk, wiens taak het is te rapporteren over schendingen van mensenrechten in het conflict tussen Israël en de Palestijnse Arabieren. bekleedt zijn nieuw ambt in de raad sinds 26 Maart 2008.

Falk heeft ook een aantal opmerkelijke boeken gepubliceerd waarin hij pogingen onderneemt om de wettelijkheid van de oorlog in Vietnam en andere militaire acties, met inbegrip van de invasie van Irak, te analyseren.

Een jaar geleden speelde hij een prominente rol in een hoorzitting over de wettelijkheid van de oorlog in Irak. Over de Invasie schreef hij:
“Het is onvermijdelijk dat een objectieve waarnemer zou concluderen dat de oorlog in Irak er ene van agressie is en als dusdanig als een Misdaad tegen Vrede bestempeld kan worden. Een misdaad waarvoor de overlevende Duitse leiders kort na de Tweede Wereldoorlog in Neurenberg aangeklaagd, vervolgd en gestraft werden.“

Dat de benoeming van Falk de krantenkoppen haalt is ook toe te schrijven aan het feit dat hij de Israëlische bezetting van Palestina heeft aangeklaagd en de behandeling van Palestijnse Arabieren door de Zionistische overheid heeft vergeleken met het nazi-beleid jegens Joden tijdens de Holocaust.

De Israëlische overheid kondigde dinsdag aan dat het Falk een visum naar Israël, Gaza en de Westbank zal ontzeggen.

Ondanks dit en de nu gebruikelijke aanvallen door de Anti-Defamation League, houdt Falk voet bij stuk en deelde zijn bevindingen met de BBC: “Als dit soort uitspraak gericht zou zijn op de manier waarop bijvoorbeeld China Tibet behandelde of de Soedanese overheid Darfur behandelde, denk ik dat deze vergelijking met het nazi-beleid minder controverse zou uitlokken.“

Bron: Indymedia

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: