10 Toes of the World

maart 13, 2009

Indianenverhalen over HPV-vaccinatie (baarmoederhalskanker), waar of onwaar?

Er zijn indianen onder ons. Schamperen minister Klink en het RIVM. En deze indianen vertellen indianenverhalen over de mogelijke nadelen van vaccinatie tegen baarmoederhalskanker.

medicijnman

Schande natuurlijk, maar het bijzondere aan deze indianen is dat het geen roodhuiden zijn. Ze hebben niet eens een veer. Nee, het zijn toevallig ontzettend hoogopgeleide Klukkluks. Allemaal ervaren medici, onder wie een aantal professoren.

Indianen die met hun poten in de Hollandse klei staan. Die als specialist soms dagelijks vechten tegen (baarmoederhals)kanker. Die literatuur bestuderen en nauwgezet nieuwe ontwikkelingen volgen. Die, omdat ze zo serieus met hun werk omgaan, een uitstekende reputatie genieten. En deze indianen blijven zich verzetten tegen de massale inentingscampagne voor 12-jarige meisjes.

Hun kritiek wordt nu denigrerend weggemoffeld en het volk ontvangt straks een tweede geschreven lofzang op de injectie.

De kwaliteit van een democratie is af te meten aan de manier waarop die met kritiek omgaat. En dat is voor de verandering geen indianenverhaal.

Volgens Prof. dr. André Knottnerus, voorzitter van de Gezondheidsraad,  is er voor achterdocht en argwaan geen reden. Hij betreurt de twijfel die bij velen is gerezen over de eventuele langetermijneffecten van de ‘meidenprik’: De verwarring is, soms zelfs doelbewust, gevoed met tegengestelde en ook onverantwoorde informatie.

Bedoeld hij hiermee soms het gedegen onderzoek van deze indianen, zoals Désirée L. Röver – medisch researchjournalist en vele anderen?

Zijn belangrijkste motto is: rust in de tent: “Vaccinatie is vrijwillig” zegt hij, “Meisjes en hun ouders moeten hun afweging kunnen maken op grond van evenwichtige informatie. Kijk de minister heeft er geen enkel belang bij om risico’s te nemen met deze vaccinatie. Het is een eerlijke en goede zaak! Voor achterdocht en argwaan is geen reden.”

Als het werkelijk een goede zaak is, waarom is er dan geen ruimte voor de indianen?

Bron: De Telegraaf (12 maart 2009), Milco Aarts, René Steenhorst.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: