10 Toes of the World

maart 11, 2009

Britse politiestaat gevolg van politieke incompetentie

Elke dag vinden er in Groot-Brittannië duizend afluisteroperaties plaats, zijn er 266 wetten en rechten waardoor politie een huis mag binnenvallen, wordt er een gigantische DNA-database aangelegd en is er 1 camera op elke 14 bewoners aanwezig, het afgetreden Britse parlementslid David Davis vraagt zich af waar het misging.

politiestaat-engeland

Davis legde zijn functie neer omdat de Labour-regering van premier Gordon Brown fundamentele vrijheden inperkt die volgens hem juist Groot-Brittannie hebben gevormd. Het gaat onder andere om nieuwe antiterreurwetten, de uitbreiding van een DNA-database en de komst van allerlei identiteitskaarten. Vier jaar geleden werd de regering al voor de naderende politiestaat gewaarschuwd, maar het negeerde die waarschuwing.

“De staat moet haar burgers verantwoording afleggen. Beetje bij beetje moeten eerlijke burgers steeds vaker rekening houden met de staat in elk aspect van hun dagelijkse leven. Waar ging het verkeerd?” aldus Davis. Hij ziet geen duister Orwelliaans complot wat hiervoor verantwoordelijk is. “De ongekende erosie van onze vrijheid en privacy is het resultaat van een omgedraaide relatie tussen de overheid en haar burgers, gecombineerd met de serieuze incompetentie van de ministers die het opgeblazen apparaat van de staat toepassen.”

De Conservatief geeft nogmaals een waarschuwing. “Langzaamaan verliezen we onze vrijheden, waaronder onze persoonlijk privacy, die dit fantastische land hebben gevormd. Deze arrogante, willekeurige en verwaande regering moet op haar plek worden gezet. Het is haar taak om te dienen, niet haar rechtschapen burgers te bespioneren.”

Bron: Security.nl

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: