10 Toes of the World

maart 3, 2009

Kleine mijlpaal voor Freedom Tower (New York)

Voor wie het niet dagelijks volgt, of denkt dat het werk op Ground Zero helemáál stil ligt, nee, er wordt wel degelijk gebouwd, zij het dat het allemaal tergend langzaam gaat.

freedom-tower

Freedom Tower (New York)

Deze week bereikte de Freedom Tower weer een kleine mijlpaal. De eerste honderd feet de hoogte in zijn afgelegd. Dat meldt de Port Authority of New York and New Jersey (PANYNJ), dat verantwoordelijk is voor de bouw van de toren.

Inmiddels reikt de Freedom Tower 105 feet boven straatniveau van Vesey Street uit. Dat wil zeggen, alleen de zuidelijke kolom van het gebouw, met de constructie van de andere kolommen moet nog worden begonnen. En dan nog: nog 1671 feet te gaan!

Schaamteloos
Normaal gesproken houden projectontwikkelaars er niet erg van om mijlpalen te melden, maar deze vond de PANYNJ kennelijk toch het noemen waard. Met het melden van de eerste 100 feet toont de PANYNJ zich in zekere zin schaamteloos, want wie zit er in deze barre economische tijden te wachten op honderdduizenden vierkante meters kantoorruimte terwijl er in de buurt, op Wall Street, massaontslagen vallen?

Maar afijn, misschien is het juist beter de bouw van de Freedom Tower gewoon voort te zetten. Dat scheelt weer ontslag van honderden bouwvakkers en gecancelde opdrachten voor nog eens honderden toeleveringsbedrijven.

Misschien een tip voor president Obama: stel extra geld beschikbaar voor de versnelde bouw van de Freedom Tower, zodat die klaar is in 2011, tien jaar na de aanslagen van 11 september.

Snel heel hoog bouwen moet kunnen: het Empire State Building werd immers ook binnen een jaar gebouwd, en – toevallig of niet – tijdens de donkerste dagen van de Grote Depressie.

Bron: NLNY door HARRIE VAN VEEN

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: