10 Toes of the World

februari 17, 2009

Staatshoofden Centraal-Amerika akkoord over eenheidsmunt

De presidenten van de Centraal-Amerikaanse landen en de regering van de Dominicaanse Republiek raakten het eens over de invoering van een eenheidsmunt. Dat maakten ze bekend na hun 33ste bijeenkomst, die in Honduras doorging. De deelnemers aan de topontmoeting zeiden er niet bij wat de naam van de toekomstige munteenheid wordt, noch wanneer die in omloop zou worden gebracht.

Het akkoord over een eenheidsmunt is een element uit een “noodplan” om “de regionale impact van de financiële crisis op te vangen”. Het betreft een verklaring van 41 punten die in San Pedro Sula, de tweede stad van Honduras, werd ondertekend. Dit Plan voorziet ook in “de oprichting van een gemeenschappelijk kredietfonds voor de ontwikkeling van de regio in het kader van onderhandelingen tussen Centraal-Amerika en de Europese Unie”.

De top verenigde de president van Honduras, Manuel Zelaya, met zijn ambtgenoten Alvaro Colom (Guatemala), Elias Antonio Saca (Salvador) en Daniel Ortega (Nicaragua). Ook Samuel Lewis Navarro, vice-president en mininster van Buitenlandse Zaken van Panama, Rafael Albuquerque, vice-president van de Dominicaanse Republiek, Marco Vinicio Ruiz, minister van Buitenlandse handel van Costa Rica, en Gaspar Vega, vice-premier van Belize waren van de partij. (afp/tdb)

Bron: HLN

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: