10 Toes of the World

november 6, 2009

Drie doden na pneumokokkenvaccin (Prevenar)

Drie Nederlandse baby’s zijn overleden vlak nadat ze waren gevaccineerd met het middel Prevenar tegen pneumokokken.

vaccinatie tegen Pneumokokken

Baby’s dood na vaccinatie Pneumokokken met Prevenar

Of het overlijden van de drie kinderen is veroorzaakt door het vaccin wordt nog onderzocht. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft consultatiebureaus deze week al wel opgedragen om het middel Prevanar met een bepaald partijnummer (D66977) voorlopig niet te gebruiken.

Het is de laatste decennia niet voorgekomen dat een vaccinpartij ‘on hold’ werd gezet vanwege mogelijk aan vaccinatie gerelateerde sterfgevallen.

De sterfgevallen deden zich voor in de tweede helft van oktober, binnen een tijdsbestek van anderhalve week. De kinderen varieerden in leeftijd van drie tot zes maanden. Ze overleden anderhalf tot elf dagen na de vaccinatie.

Volgens een woordvoerster van het RIVM komen er per jaar vijf tot tien meldingen binnen van overlijdensgevallen van baby’s net na een vaccinatie. Omdat er in de laatste twee weken van oktober plotseling drie meldingen binnenkwamen, werd alarm geslagen.

Pneumokokken zitten vaak achter in de keel. Pneumokokken kunnen leiden tot levensbedreigende ziekten als hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging en ernstige longontsteking.

 

Bron: RTL

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.